Muşmula: Doğanın Şifa Deposu

Posted by

Aydın’ın Dağlarında Şifa Deposu Beşbıyık Meyvesi

Aydın’ın dağlarında doğal olarak yetişen beşbıyık meyvesi, pazarcı esnafı Hasan Hüseyin Korkmaz tarafından şifa deposu olarak tanıtıldı. Korkmaz, müşterilerin beşbıyığa ilgisinin arttığını ve faydalarını bilenlerin fiyat sormadan alışveriş yaptığını belirtti.

Doğal olarak dağlarda yetişen ve kahverengiye dönüşen beşbıyık meyvesi, kasım aylarında toplanıp kış aylarında tüketilmeye başlandı. Kahverengi ve yumuşak yapısıyla dikkat çeken beşbıyığın faydalarıyla ilgili bilgi veren Korkmaz, “Muşmulalarımız Atça’nın Uzunlar köyünden geliyor. Sağlığa birçok faydası olan bu meyve, karaciğerdeki toksinlerin atılmasına destek olurken, solunum yolu enfeksiyonlarına da iyi gelmektedir. Ayrıca bol miktarda A ve C vitamini içerir. Ağız ve boğaz temizliğine de katkı sağlar. Ancak maalesef henüz hak ettiği değeri tam olarak görmemektedir. Kilosu 50 ile 100 TL arasında değişen bu doğal meyveye ilgi her geçen gün artmakta” şeklinde konuştu.

“Beşbıyık” olarak da bilinen bu şifa deposu meyvenin doğal ortamlarda yetiştiğini vurgulayan Korkmaz, ilaç ve gübre kullanılmadan yetiştirildiğini belirtti. Olgunlaşmamış ve olgunlaşmış beşbıyık meyvelerinin farklı fiyatlarla satıldığını ifade eden Korkmaz, eski insanların bu meyvenin değerini bildiğini ve fiyat sormadan alımlarını gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Aydın’ın doğal şifa kaynağı beşbıyık meyvesi, sağlık için oldukça faydalı bir seçenek olarak sofralardaki yerini almaya devam ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir