Yerli HEGİDAS Sistemi, Savaş Gemilerinde Göreve Başladı

STM Yerli HEGİDAS Sistemini Korvet İhracat Projesinde Kullanmaya Başladı

Türkiye‘de milli savunma sanayii hedefleri doğrultusunda STM tarafından yerlileştirilen Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS), bir korvet ihracat projesinde devreye alındı ve kullanılmaya başlandı.

Türkiye‘nin savunma sanayiinde bağımsızlığını artırmayı amaçlayan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., askeri denizcilik alanında yerlileştirme adımları atmaya devam ediyor. Yurt dışından tedarik edilen Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS), STM’nin çalışmaları sayesinde yerli kaynaklarla geliştirilip Türkiye’ye kazandırıldı.

Yerli HEGİDAS Artık Görevde!

STM ve Berkin Savunma Sanayi Mühendislik Ticaret A.Ş. ortaklığıyla geliştirilen HEGİDAS, STM tarafından inşa edilen korvet ihracat projesinde kullanılmak üzere gemiye entegre edildi. Yerli HEGİDAS, başarılı kabul testlerinden sonra göreve başladı. Türkiye’nin ilk yerli Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi, bir ihracat projesinde kullanılmaya başlanarak önemli bir adım attı.

12 farklı savaş gemisinde kullanılacak

Yerli olarak üretilen HEGİDAS, STM’nin ana yükleniciliğinde inşa edilecek bir korvete daha entegre edilecek. Ayrıca Malezya Korvet Projesi’nde 3 korvete ve yurt içindeki MİLGEM İstif Sınıfı’nın 6-12 arasındaki tüm gemilere entegre edilmesi planlanıyor. HEGİDAS, toplamda yurt içinde ve yurt dışında 12 su üstü platformunda görev alacak.

Helikopter Güvenliğinde Önemli Bir Adım: HEGİDAS

HEGİDAS, helikopter pilotlarının gemiye güvenli bir şekilde yaklaşmasını sağlayan görsel yönlendirme ve uçuş güvertesi aydınlatma ekipmanlarından oluşuyor. Yazılım desteğiyle donatılan HEGİDAS, pilotlara gece ve gündüz operasyonlarında emniyetli bir iniş yapma imkanı sunuyor. Pilot iş yükünü azaltan HEGİDAS, helikopter platformları için kritik bir rol oynuyor ve tüm askeri su üstü platformlarında kullanılabiliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

WhatsApp’ın yeni çıkartma tepkileri özelliği Android kullanıcılarını bekliyor

WhatsApp, kullanıcı deneyimini sürekli geliştirmeye devam ediyor. Android için en son yayınlanan WhatsApp beta 2.25.13.23 sürümünde dikkat çekici bir yenilik keşfedildi. Mesajlaşma uygulaması, yakın zamanda kullanıcıların mesajlara ve medya …

iPhone 17 serisi için bir iyi bir de kötü haber!

Apple, yılın sonlarına doğru tanıtmayı planladığı iPhone 17 serisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Lansman tarihi yaklaşırken seriye ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Son paylaşılan raporlar iPhone 17 ailesinin bellek kapasiteleriyle …

Pilleri çöpe attıkça felaket yaklaşıyor: Asit yağacak

Günlük hayatta sıkça kullandığımız piller, doğru şekilde geri dönüştürülmediğinde çevre için büyük bir tehlike oluşturuyor. Özellikle kontrolsüz şekilde doğaya atılan atık piller, toprağı ve su kaynaklarını kirletmekle kalmıyor, ilerleyen süreçte atmosferi de etkileyerek asit yağmurlarına zemin hazırlıyor.

Realme 14T tanıtıldı: Giriş seviyesinde cazip alternatif

Realme, yeni giriş seviyesi modeli Realme 14T’yi duyurdu. MediaTek’in 5G destekli Dimensity 6300 yonga setinden güç alan telefon, AMOLED ekranı ve 6000 mAh bataryası ile uygun fiyatlı akıllı telefon arayan müşteriler için cazip bir seçenek …

Güneş’in bugüne dek çekilen en yüksek çözünürlüklü fotoğrafı çekildi

NASA ve ESA’nın Solar Orbiter yörünge aracı, yıldızımızın milyon derecelik atmosferini tüm ihtişamıyla göstermek için 200 adet ultraviyole görüntüyü bir araya getirdi. Ve işte ortaya çıkan büyüleyici sonuç…

Anthropic, iki yıl içinde yapay zekanın kara kutusunu açmak istiyor

Yapay zeka teknolojileri her geçen gün daha güçlü hale gelirken, bu sistemlerin nasıl çalıştığı halen tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Anthropic CEO’su Dario Amodei, yayınladığı dikkat çekici bir makalede, bu bilinmezliğin tehlikelerine dikkat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir