Beyin sisi, alzheimer değildir!

Beyin Sisi Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Zihniniz bulanık mı? Kafanızda türlü türlü sorular mı var? İşte bu durum, genellikle “beyin sisi” olarak adlandırılan bir durumdur. Tıbbi olarak “nörobilişsel bulanıklık” olarak da bilinir. Beyin sisi aslında bir hastalık değil, ancak ciddi bir belirtidir. Gecikmiş tepkiler verme, kelimeleri hatırlamada zorluk çekme, aynı cümleyi tekrar tekrar okuma, kısa süreli hafıza kaybı gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Beyin Sisi Belirtileri Nelerdir?

  • Aynı cümleyi tekrar tekrar okuma.
  • Kelime ve isimleri unutma zorluğu yaşama.
  • Evin içinde aradığınız şeyi unutma.
  • Televizyon izlerken konuyu kaçırma.
  • Konuşurken aniden durup cümleyi tamamlayamama.
  • Kolay sinirlenme ve içe kapanma.

Beyin Sisinin Sebepleri Neler Olabilir?

  • Uyku eksikliği ve kalitesiz uyku.
  • B12, D vitamini, demir eksikliği.
  • Tiroid bezinin yetersiz çalışması.
  • Depresyon ve anksiyete.
  • İnsülin direnci ve gizli şeker.

Beyin Sisi ile Demans Arasındaki Fark Nedir?

Beyin sisi asla demans değildir ancak ilerleyen yıllarda demans riskini artırabilir. Beyin sisi genellikle geri dönüşümlü bir durumdur ve altta yatan sebepler tedavi edilebilir. Unutmayın, beyin sisi ile başa çıkmak için yapılacak ilk adım belirtileri tanımak ve uzman bir doktordan yardım almak olmalıdır.

Related Posts

Uzmanlar sıcak havalarda serinlemek için tercih edilmesi gereken içecekleri açıkladı

Sıcak havalarda serinlemek için tercih edilen soğuk kahve, bubble tea, milkshake ve limonata gibi içecekler, içerdikleri yüksek şeker nedeniyle enerji alımının artmasına yol açabiliyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Pınar Ece Karakaş, sıcak havalarda yeterli miktarda su tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak içecek seçerken besin etiketinin okunmasını ve tercih yaparken içeriğe dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Soğuk kahve tüketilirken şeker ve şurup içermeyenlerin tercih edilmesini öneren Karakaş, “Ayran, sade kefir, sade maden suları, şekersiz ev yapımı limonatalar tercih edilebilecek sağlıklı alternatiflerdendir” dedi.

Uzun süre oturmak beyninizi küçültüyor olabilir

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, uzun süre oturmak yalnızca fiziksel sağlığı değil, beyin yapısını da olumsuz etkiliyor. Araştırmaya göre, günlük egzersiz yapılması bile bu etkiyi tamamen ortadan kaldıramıyor.

Tek bir belirtiyle başlıyor, iki organı da etkiliyor

Farkında bile olmadan kalbinizi de böbreğinizi de riske atıyor olabilirsiniz. Uzmanlar, yaygınlığı artan kardiyorenal sendrom hakkında uyardı

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Tiktok’ta şimdi de osuruk yürüyüşü trend oldu: Deneyen vazgeçemiyor!

TikTok’ta “osuruk yürüyüşü” adıyla yayılan yeni trend, yemek sonrası birkaç dakikalık hafif yürüyüşün gaz atmayı kolaylaştırıp sindirimi hızlandırdığı ve ruh hâlini iyileştirdiği iddiasıyla dikkat çekiyor.

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.