‘Bölgesel kalkınma politikalarımız topyekun kalkınmamıza güç katacak’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Varşova’da Bölgesel Kalkınma Bakanlar Toplantısı’na Katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi (RDPC) tarafından Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen “Dayanıklı Yerleşimler İçin Bölgesel Kalkınmayı Güçlendirme” başlıklı Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Bakan Kacır, Türkiye’nin üretim ve teknolojik kalkınma alanında önemli bir merkez haline gelme hedefine ulaşmada dikkate değer ilerlemeler kaydettiğine vurgu yaptı.

Bakan Kacır, Türkiye’nin sahip olduğu dinamik iş gücü, stratejik konumu ve güçlü sanayi altyapısıyla Avrupa’nın küresel değer zincirleri içinde giderek daha önemli bir aktör haline geldiğini belirtti. “Sadece büyümeyi teşvik etmekle kalmıyoruz, aynı zamanda bölgesel uyumu güçlendirmeye ve bölgesel eşitsizlikleri etkili bir şekilde ele almaya da kararlılıkla devam ediyoruz. Bu bağlamda, kalkınma ajanslarımız ve bölge kalkınma idarelerimiz kilit bir rol üstlenmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kacır, Dijital Avrupa Programı’na katılımın ve Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri’nin (EDIH) kurulmasının Türkiye’nin Avrupa dijital ekosistemiyle daha da bütünleşmesini sağladığını belirtti. Kacır, kalkınma ajanslarının bölgesel büyümeyi hızlandırmak ve ülkenin kazanımlarını ilerletmek amacıyla çalıştığını açıkladı.

Bakan Kacır, Polonya temaslarını değerlendirirken, bölgesel kalkınma politikalarını dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve demografik dönüşüm olmak üzere üç ana başlıkta ele aldıklarını ifade etti. Ülkeler arasındaki farklılıkları göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini belirten Kacır, “Bölgeler arasında ciddi farklar var ve bu farklılıkları dikkate alarak kalkınma politikalarını şekillendiriyoruz.” dedi.

Yeşil dönüşümün önemine değinen Kacır, yeşil dönüşümün herkesi kucaklayan bir anlayışla hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Demografik dönüşümle de karşı karşıyayız. Bu nedenle bölgesel kalkınma politikalarında yerel yaklaşımlar önem kazanıyor.” dedi. Ayrıca, kalkınma ajanslarının diğer ülkelerle yapacakları ortak çalışmaları güçlendirmeye yönelik adımların ele alındığını aktardı. Bu çalışmaların 86 milyonluk Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını ve Türkiye’nin tüm şehirlerinin güçlü bir şekilde var olmasını sağlayacağını belirtti.

Related Posts

Rusya’dan Anadolu Efes’e ret geldi!

Anadolu Efes’in, AB InBev’in Efes ortak girişimindeki kontrol dışı hisselerini satın alma girişimi, Rusya’daki düzenleyici kurumlar tarafından reddedildi. Sürecin gidişatı sonrası iki şirket arasındaki ileriye dönük adımlar yeniden değerlendirilecek.

Türk tekstil devi Mısır yolcusu

Türk tekstil sektörünün önde gelen markaları Mısır pazarına yönelik hamelelerini sürdürüyor. Sektörün önde gelen firmalarından Ulusoy Tekstil de 18 milyon dolarlık ilk etap yatırımıyla katılıyor.

Kısa vadeli dış borç stoku azaldı

Kısa vadeli dış borç (KVDB) stoku, nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,6 azalarak 168,4 milyar dolar oldu.

AliExpress topun ağzında! Yasa dışı ürünler başına bela oldu

Avrupa Birliği, Çin merkezli alışveriş platformu AliExpress’i, yasa dışı ürünlerin satışına olanak sağladığı nedeniyle AB kurallarını ihlal etmekle suçladı. Çin merkezli e-ticaret ve teknoloji devi Alibaba’ya ait alışveriş platformu AliExpress’i …

Fed Başkanı Powell’dan enflasyon uyarısı: Ekonomik baskılar artabilir

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, son dönemdeki tarife artışlarının bu yıl içinde fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturabileceğini ve ekonomik faaliyetlerde yavaşlamaya yol açabileceğini belirtti. Fed’in politika faizini yüzde 4 …

Brent petrolde düşüş: Fed kararı ve ateşkes gündemde! (18 Haziran 2025)

Dün 75,75 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 75,70 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.35 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,4 azalarak 74,63 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …