İBB Yolsuzluk Soruşturmasında Yeni İfadeler

“`html

İstanbul’daki Yolsuzluk Soruşturması Devam Ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasına devam ediyor. İddialar arasında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” gibi suçlamalar yer alıyor.

İnşaat Ruhsatı İle İlgili İddialar

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan özel bir şirketin yönetim kurulu başkanı Adem Kameroğlu, Beylikdüzü’nde “Metro Home” projesinin ruhsatını almak için yaptığı başvurunun sonuçsuz kaldığını belirtti. Kameroğlu, “Projemin harçlarını ödememe ve gerekli belgeleri sunmama rağmen, inşaat ruhsatım uzun süre verilmedi.” diye konuştu.

Tuncay Yılmaz İle Görüşme Talebi

Kameroğlu, başvuruları sırasında belediye personelinin kendisine Tuncay Yılmaz ile görüşmesi gerektiğini söylediğini ifade etti. Kendisi ile daha önce tanışmadığını ve neden görüşeceğini bilmediğini aktaran Kameroğlu, “Görüşme sonrasında Tuncay Yılmaz, ruhsatımın alınabilmesi için bana ekstra taleplerde bulundu.” şeklinde konuştu.

Yüksek Miktarda Para ve Ekstra Talepler

Kameroğlu, Tuncay Yılmaz’ın kendisinden, yapım aşamasında olmayan ek taleplerde bulunduğunu ve bu taleplerin karşılanması için yüksek maliyetlerin oluştuğunu belirtti. “Villa inşaatımın belli başlı ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kaldım. Bu süreçte yaklaşık 600 bin lira masraf yaptım.” diyen Kameroğlu, villa devrinin ardından İmamoğlu’na ait bir şirkete gerçekleştiğini ifade etti.

İskan Alabilmek İçin Daire Vermek Zorunda Kaldım

Kameroğlu, “Metro Home” projesinde iskan alabilmek için başka bir şüpheli olan Necati Özkan’a daire vermek zorunda kaldığını söyledi. “Tuncay Yılmaz, bana iskanı almak için dört daire vermemi söyledi. Aksi takdirde iskan almayacağımı belirtti.” diye ekledi.

Güçlü İlişkiler ile Ödeme Talepleri

Kameroğlu, Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Fatih Keleş’in kendisinden sponsor olmaya zorladığını aktardı. Bu sürecin üç yıl sürdüğünü ve toplamda 12 milyon lira harcadığını belirten Kameroğlu, “Bu paranın yaklaşık 4 milyon lirasını Fatih Keleş elden aldı.” dedi.

Beylikdüzü’nde Bir Okul Yaptırdım

Kameroğlu, Beylikdüzü’nde bir anaokulu yaptırdığını, ancak bu projenin ardından isminin hiç geçmediğini dile getirdi. “Okulu, İnşaat ruhsatı almak için yapılan baskılardan dolayı yaptırdım. Ancak yapım süresince ismi benimle anılmadı.” dedi.

Yasa Dışı İşlemler ve Belediyenin Baskısı

Kameroğlu, kendisine müteahhitlik izinleri konusunda büyük baskılar yapıldığını ve bu süreçte 40 dönüm araziyi belediyeye vermek zorunda kaldığını belirtti. “Bu arazinin aslında projemin ilerlemesi için verilmesini istemedikleri biliniyordu.” diye ekledi.

İhtiyaç Duyulan Yetkilerin Kötüye Kullanımı

Kameroğlu, “Metro Home” projesinin yanı sıra başka projelerde de benzer baskılara maruz kaldığını belirtiyor. “İnşaat sektöründe çalışan diğer müteahhitlerin de benzer sorunlarla karşılaştığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sonuç Olarak

Ekrem İmamoğlu ile iletişiminin 2019’dan beri olmadığını vurgulayan Kameroğlu, şu anda inşaat yapmadığını ve yaşadıklarını belgelendirmek için mücadele ettiğini belirtti. “Bu tür olayların mağduru oldum ve ortaya çıkan davalardan tarafım değil.” şeklinde sözlerini tamamladı.

“`

Related Posts

Tarım sayımı 2026’da açıklanacak

Genel tarım sayımına dair genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla dün Resmi Gazete’de yayımlandı. TÜİK yetkililerinden verilen bilgilere göre, genel tarım sayımının kapsamı ve süreci belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile TÜİK …

Türk müteahhitler Irak’taki projelere yoğunlaştı

Türk müteahhitler, Irak’ta enerji santralleri ve fabrikaları içeren sanayi tesisleri inşaatlarının oluşturduğu konut, idari binalar, sağlık ve eğitim yapıları, ulaşım altyapı projeleri, su temini ve arıtma merkezleri gibi projelere yoğunlaştı.

Duvar saati durunca

Hacı Dayı ile Hacı Teyzenin evlerindeki duvar saati günün birinde tık demiş, durmuş. Birkaç gün sonra oğulları eve geldiğinde saatin çalışmadığını fark etmiş. “Buna bir kalem pil alıp taksaydınız ya” deyince, iki tonton “Aah, ah” ile başlayan bir cümleyi ayna anda söylemişler. Biri “Yavrum, pil aldık ama…” demiş, sözü diğeri tamamlamış: “…takmasını bir türlü denk getiremiyoruz ki.” Oğul, pili yerine oturtamadıklarını zannetmiş. “Zor değil ki basit bir şey.” “Evladım, görüyorsun saat dördü altı geçe

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.