İstanbul’da konut balonu şişiyor! Bazı ilçelerde fiyatlar 15 milyonu aştı

İstanbul’da Konut Fiyatları Rekor Seviyede

Konut piyasasında yaşanan keskin fiyat artışları, özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ev sahibi olmayı neredeyse imkânsız hale getirdi. Gayrimenkul analiz platformu Endeksa’nın Mart ayı verileri, İstanbul’da dört ilçede ortalama konut fiyatlarının 15 milyon TL’nin üzerine çıktığını ortaya koydu. Avrupa Birliği genelinde 2020’den bu yana konut fiyatları ortalama yüzde 25 artarken, Türkiye’deki artış oranı yüzde 1100’ü aştı.

İstanbul’un Bazı İlçelerinde Konut Fiyatları 20 Milyon TL’yi Aştı

İstanbul’un birçok ilçesinde ortalama konut fiyatları birkaç milyon TL’yi çoktan aştı. Özellikle Sarıyer, Beykoz, Beşiktaş ve Kadıköy gibi ilçelerde ev fiyatları 15 milyon TL’nin üzerine çıkarken, Sarıyer’de bu rakam 18,5 milyon TL’ye kadar ulaşıyor. Bu ilçeleri 17,9 milyon TL ile Beykoz, 17,4 milyon TL ile Beşiktaş ve 15,5 milyon TL ile Kadıköy takip ediyor.

Yüksek Fiyatlara Rağmen Yatırımcı İçin Hala Cazip

Fiyatların bu denli artmasına rağmen bazı ilçelerde kira gelirlerinin yükselmesi ve geri dönüş süreleri, yatırımcıları konut alımına yönlendirmeye devam ediyor. Örneğin Esenyurt’ta amortisman süresi yalnızca 11 yıl olarak hesaplanıyor. Bu da yatırımcının, evin bedelini kira geliriyle kısa sürede amorti edebilmesini sağlıyor.

İstanbul’un İlçelerine Göre Ortalama Konut Fiyatları ve Amortisman Süreleri

  • Konut fiyatları 5 milyon TL altı olan ilçeler:
  • Esenyurt: 2.660.240 TL / 11 yıl
  • Sultangazi: 3.158.068 TL / 14 yıl
  • Fatih: 3.283.470 TL / 13 yıl

Yüksek Fiyatlar Yatırımcıların Kafasını Karıştırıyor

İstanbul’da konut fiyatları rekor seviyelere ulaşsa da, kira getirilerindeki artış ve bazı ilçelerdeki kısa geri dönüş süreleri, yatırımcının ilgisini canlı tutuyor. Ancak özellikle merkezi ilçelerde fiyatlar o kadar yükseldi ki, artık sadece yatırım değil, oturum amaçlı konut edinmek bile çoğu vatandaş için erişilmesi güç bir hedef haline geldi. Gelişmeler, hem bireysel alıcılar hem de gayrimenkul yatırımcıları için dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

Related Posts

Tarımsal girdi enflasyonu nisanda sert yükseldi

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) Nisan 2025’te yıllık yüzde 30,12 artarken, aylık bazda yüzde 2,03 artış gösterdi.

Rusya’dan Anadolu Efes’e ret geldi!

Anadolu Efes’in, AB InBev’in Efes ortak girişimindeki kontrol dışı hisselerini satın alma girişimi, Rusya’daki düzenleyici kurumlar tarafından reddedildi. Sürecin gidişatı sonrası iki şirket arasındaki ileriye dönük adımlar yeniden değerlendirilecek.

Türk tekstil devi Mısır yolcusu

Türk tekstil sektörünün önde gelen markaları Mısır pazarına yönelik hamelelerini sürdürüyor. Sektörün önde gelen firmalarından Ulusoy Tekstil de 18 milyon dolarlık ilk etap yatırımıyla katılıyor.

Kısa vadeli dış borç stoku azaldı

Kısa vadeli dış borç (KVDB) stoku, nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,6 azalarak 168,4 milyar dolar oldu.

AliExpress topun ağzında! Yasa dışı ürünler başına bela oldu

Avrupa Birliği, Çin merkezli alışveriş platformu AliExpress’i, yasa dışı ürünlerin satışına olanak sağladığı nedeniyle AB kurallarını ihlal etmekle suçladı. Çin merkezli e-ticaret ve teknoloji devi Alibaba’ya ait alışveriş platformu AliExpress’i …

Fed Başkanı Powell’dan enflasyon uyarısı: Ekonomik baskılar artabilir

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, son dönemdeki tarife artışlarının bu yıl içinde fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturabileceğini ve ekonomik faaliyetlerde yavaşlamaya yol açabileceğini belirtti. Fed’in politika faizini yüzde 4 …